
Już w najbliższy piątek w Delikatesach Rybnych Fishka odbędzie się pokaz filetowania oraz degustacja przysmaków przygotowanych z Karpia Nakielskiego. Na wszystkich gości i klientów, którzy tego dnia odwiedzą Delikatesy Fishka będzie też czekać specjalna promocja!
Właściciele Fishki, Kamila Chmielewska i Łukasz Bartkiewicz, zdradzają nam przyczyny swojego sukcesu:
- Ekologiczne, świeże i naturalne produkty - to pośród świadomych konsumentów jest na topie już od wielu lat. Zakładając nasze delikatesy trzy lata temu właśnie na to postawiliśmy i dzięki temu grono naszych klientów cały czas się poszerza. To co jest nowością to, że kiedyś importowane towary były uważane za produkt ekskluzywny. Natomiast dziś coraz więcej osób szuka produktów nie tylko naturalnych, ale też regionalnych, powstających w tradycyjny sposób, tak jak to robili nasi pradziadkowie.
I dalej wyjaśniają:
- Nie każdy wie, że niedaleko Osielska jest miejsce, gdzie od prawie stu lat hoduje się karpie metodą tradycyjną. W gospodarstwie rybackim w Ślesinie (około 30 km na zachód od Osielska) hodowla odbywa się bez udziału sztucznych substancji, a karpie odżywiają się w pełni naturalnym pokarmem, tak jak to było przed wiekiem. O najwyższej jakości decyduje zrównoważony, trzyletni cykl hodowli Karpia Nakielskiego. Ich mięso jest delikatne, kruche, pełne aromatu oraz bogate w składniki odżywcze niezbędne w codziennej diecie. Tradycyjny karp ze Ślesina jest źródłem łatwo przyswajalnego białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A, D i B1, B2, B6, B12, PP oraz składników mineralnych: potasu, fosforu, selenu, cynku, żelaza i magnezu. Dodatkowo składniki mięsa karpia wpływają korzystnie na funkcjonowanie układu nerwowego i krwionośnego, zmniejszają też ryzyko zawałów i udarów mózgu.
Właśnie z uwagi na duże zainteresowanie tradycyjnymi regionalnymi rybami Delikatesy Rybne Fishka oraz hodowcy Karpia Nakielskiego, zapraszają na pokaz filetowania oraz degustację smażonego karpia, pochodzącego z hodowli w Ślesinie. Pokaz kulinarny wraz z promocją karpia odbędzie się w piątek, 5 lutego od 9.00 do 16.00, w Delikatesach Rybnych Fishka w Osielsku (dane kontaktowe tutaj).
Tego dnia, na miejscu będzie można dowiedzieć się wszystkiego o Karpiu Nakielskim, a obok smażonej ryby w Fishce odbędzie się też smakowanie parzonej rolady z karpia, karpiowych klopsików w sosie grzybowym oraz zupy karpiowej. Wszystkie przysmaki przygotowane zostaną jak zwykle według tradycyjnych receptur ślesińskich rybaków. Dla klientów, którzy zdecydują się na zakup patroszonego karpia, filetowanie ryby gratis! Więcej informacji na www.karpnakielski.pl oraz w delikatesach Fishka.
Publikacja jest reklamą delikatesów Fishka. Dane kontaktowe do sklepu dostępne są tutaj.