
Fishka to już rozpoznawalna marka w Osielsku. W naszym wywiadzie z właścicielami, Kamilą Chmielewską oraz Łukaszem Bartkiewiczem, sprawdzamy co stoi za ich sukcesem oraz co podczas zakupów jest najważniejsze dla mieszkańców naszej gminy.
Kamila i Łukasz: FISHKA Delikatesy Rybne, Bistro & Smażalnia są już dobrze znane mieszkańcom Gminy Osielsko. Ryby i owoce morza to nasza pasja, dzięki temu możemy najlepiej doradzić każdemu, kto do nas przyjdzie. Klienci najbardziej cenią nas za szeroki asortyment i zawsze świeże produkty, bo tego nie znajdą w supermarketach. W naszej ofercie mamy szeroki wybór świeżych ryb: morskich, jak i słodkowodnych; ryb żywych i mrożonych, także na sucho, czyli bez glazury wodnej; ryb wędzonych; sałatek i rybnych przetworów; wyrobów własnej produkcji, a także smażonych na miejscu. Aby zagwarantować klientom produkty najświeższe i najwyższej jakości mamy częste dostawy, 3-5 razy w tygodniu.
Oczywiście. Klienci mogą zamawiać z około 2-dniowym wyprzedzeniem również produkty nietypowe, takie jak polędwica z tuńczyka, czy świeże owoce morza, np. wspomniane ośmiorniczki. Oprócz produktów powszechnie dostępnych na co dzień w supermarketach, Fishka oferuje coś więcej. Dostępne są u nas sezonowo łowione rarytasy rybne, jak na przykład świeży szprot, turbot, belona, a nawet tak bardzo poszukiwany i doceniany ze względu na pochodzenie z naturalnie rozmnażających się populacji - łosoś bałtycki.
Na pewno klienci są coraz bardziej wymagający. Szukają produktów najwyższej jakości, czyli świeżych, smacznych i zarazem zdrowych. Na popularności zyskują produkty gotowe do zjedzenia, np. sałatki. Mieszkańcy Osielska chcą poświęcać mniej czasu na gotowanie, ale też mieć gwarancję, że kupione jedzenie będzie równie smaczne i zdrowie, jak domowe. Takie produkty nie są dostępne w produkcji przemysłowej, albo są bardzo drogie. Dlatego w Fishce mamy szeroką gamę wyrobów produkcji własnej, w której króluje nasz tatar z łososia. W naszym asortymencie klienci nie znajdą sztucznych dodatków, barwników, czy ulepszaczy.
Serca naszych klientów od samego początku podbija sałatka z pieczonego łososia, czy nasz sztandarowy śledź pod pierzynką. Wachlarz artykułów wzbogacony został niedawno o pastę z halibuta i makreli, tradycyjnego śledzia w oleju z czerwoną cebulką, klopsy z dorsza z łososiem, pstrąga opiekanego w zalewie octowej, FISHkanapki czy FITsałatki. W związku z rosnącym zainteresowaniem świeżymi, smacznymi i zdrowymi produktami ta oferta stale się poszerza. Ale już teraz każdy miłośnik rybnych smaków znajdzie coś dla siebie.
{joomplucat:311 limit=10|columns=5}
Dokładnie tak. Od początku istnienia, w Fishce działa również smażalnia, choć nieco inna od typowych nadmorskich knajp rybnych. U nas wszystkie ryby są przyrządzane na miejscu, bezpośrednio przed podaniem, a konkretny kawałek ryby klient może wybrać osobiście prosto z lady. Lokal nie szczędzi w promocjach, chociażby np. „Fishkowe wtorki”, kiedy to do 200 - gramowej porcji ryby klient otrzymuje frytki oraz surówkę zupełnie gratis. Amatorów ryb smażonych nie brakuje, ale kto spróbuje naszej niepowtarzalnej zupy rybnej – na pewno nie raz po nią wróci.
Mając na uwadze, że nie każdy gustuje w rybnych rarytasach, wprowadziliśmy do menu naszego bistro kilka pozycji nierybnych. Można więc, w zależności od tygodnia, znaleźć u nas szereg ciekawych zup kremów, np. z groszku, dyni, czy zielonych warzyw; zupy z jarmużem, czy tych bardziej tradycyjnych; jak i ciekawych potraw mięsnych, np. schabowy inaczej czy mącznych, jak pierogi z kaszanką, które okazały się strzałem w dziesiątkę, jeśli chodzi o podniebienia klientów. (dane kontaktowe do Fishki dostępne w naszym katalogu firm - link tutaj).
artykuł reklamowy