
Kilka dni temu w miejscu „Dworu Pan Tadeusz” (koło Biedronki) zawisł nowy szyld „Hotel Tyrol”. Sprawdziliśmy, co oferuje nowe miejsce po zmianie właściciela.
Wcześniej w tym budynku był hotel pod nazwą „Dwór Pan Tadeusz”, który powstał w 2008 roku (nie należy milić tego miejsca z hotelem „Pan Tadeusz, który stoi w miejscu dawnego hotelu Millenium). Obecnie nowy właściciel zmienił nazwę na „Hotel Tyrol” – nazwa nawiązuje do pasji właścicielki hotelu Hanny Goldstein, która uwielbia górskie klimaty.
Hanna Goldstein (mieszkanka Niemcza) wyjaśnia nam skąd pomysł na hotel: "Było to nagłe, spontaniczne a gdy pojawiła się okazja na kupno postanowiłam spróbować.” I dodaje: „Obecnie jeszcze nie wszystko jest gotowe, zostało nam parę pokoi do odświeżenia.”
Restauracja w Hotelu Tyrol serwuje dania zarówno kuchni polskiej, jak i tyrolskiej, ale w menu nie znajdziemy ani żurku, ani schabowego czy pierogów ruskich. Zamiast tego Hotel Tyrol serwuje zupę marchwiową z pomarańczą i imbirem, pierś z kaczki z grillowaną gruszką, czy pierogi alpejskie, faszerowane pieczarkami, serem i orzechami. Właścicielka wyjaśnia nam skąd takie menu: „U mnie w domu jest kilku dobrych kucharzy. Pomysł na stworzenie nowej innej kuchni w Osielsku powstał z naszej pasji” I dodaje: "Dużym zainteresowaniem cieszy się spaghetti z cukinii. Klienci chwalą sobie jedzenie i chętnie wracają. U nas jest dobrze i tanio”.
W "Hotelu Tyrol" koszt dania głównego bez napojów waha się między 20 a 30 zł, co jest ceną prównywalną z innymi restauracjami w Osielsku. Lokal jest przygotowany do organizacji spotkań bankietowych, czy przyjęć. Największa sala może pomieścić do 80 osób, jest też kilka mniejszych sal do 15 osób.
Czy oferta "Hotelu Tyrol" przypadnie Wam do gustu? Polecamy sprawdzić to miejsce i napisać jak się podobało w naszym gastronomicznym katalogu gminy Osielsko (link do profilu hotelu tutaj), łącznie mamy już 25 miejsc gdzie można zjeść w naszej gminie (sprawdźcie je tutaj). Zachęcamy też do zapoznania się z ofertą partnera naszego serwisu, Starą Stodołą.