
W Osielsku 1 kwietnia otworzył się Lazar and Heres, nowy punkt gastronomiczny przy stacji Generon.
Nowy punkt oferuje pizzę i kebab, szef kuchni szczególnie poleca spróbować Calzone (czyli pizzę zawijaną na kształt pieroga). Ceny są porównywalne z innymi punktami w gminie Osielsko (np. kebab w bułce kosztuje 9,90). -My chcemy wyróżniać się jakością - mówi właściciel punktu, Arakdiusz Papke. I dodaje z uśmiechem: - Ale ja do kuchni się nie mieszam. Za to odpowiedzialny jest szef kuchni.
Właściciel może sobie pozwolić na taki komfort, bo na szefa kuchni ściągnął Łukasza Lazara, kucharza z wieloletnim doświadczeniem, który był m.in. szefem kuchni w poznańskiej restauracji "Pod Gajem". Lazar chętnie dzieli się doświadczeniem i swoją wiedzą na temat kuchni: - Chcemy robić proste dania, ale stawiamy na jakość, tak żeby miejsce było kojarzone z dobrą kuchnią, a nie jakimś fast foodem. Klienci czekający na pizzę nie będą się nudzić, w tym czasie szef kuchni chętnie opowiada, po czym poznać dobrą pizzę, czy jakie powinno być ciasto.
Pierwsza wizyta wskazuje, że punktom gastronomicznym w naszej gminie wyrasta silny konkurent. Czy Lazar and Heres podbije serca osielczan? Zachęcamy do sprawdzenia nowego punktu i ocenienia go w naszym katalogu (tutaj).
W katalogu mamy wszystkie 24 punkty gastronomiczne w gminie Osielsko (sprawdź je tutaj). Zachęcamy też do zapoznania się z ofertą partnera naszego serwisu Starą Stodołą (tutaj).